Hur många ord innehåller en roman?

Som ni kanske redan vet så pluggar jag, jag är snart inne på slutspurten av mina studier och håller i detta nu på att förbereda och planera inför min kandidatuppsats. Det är så sjukt mycket som ska skrivas låter det som på de förberedande föreläsningarna som är det enda mina dagar består av just nu (så känns det i alla fall). Jag har funderat på om det finns någon som typ gjort en roman av sin uppsats någon gång. Tänk så smart ändå. För er som inte vet så är en kandidatuppsats det sista man gör på en kandidatutbildning.

Då gör en, en studie som resulterar i en uppsats om någonting inom ämnet man studerat som intresserar en, så det är allt ifrån research till resultat och liknande. Skriver man om någonting som verkligen intresserar en och lyckas komma fram till något bra i sin studie så borde ju resultatet nästan kunna bli lika långt som en hel roman. Eller hur lång är en roman? Är det någon av er läsare som vet hur många ord som är minimum för att en bok ska klassas som roman? Jag har försökt leta lite på olika författarforum men inte hittat någon bra info nämligen. Jag får väl försöka läsa lite mer.